3 Ağustos 2018 Cuma

Savaşsız Silahsız Bir Dünya Özlemiyle www.realitehaber.com




Sonunda Ortadoğu bataklığına emperyalistlerin istemi doğrultusunda Türkiye çekildi. Bu bataklıktan bu kafayla Türkiye’nin çıkması çok zor. Türkiye’yi her anlamıyla zor günler bekliyor.

Katil Amerika türküsünü bilenlerimiz vardır Âşık Mahzuni Şerif’e aittir. Her şeyi göze alarak ozanımız bu türküyü zor günlerde söylemiştir. Bizlerde her şeyi göze alarak Ortadoğu bataklığına balıklama dalan Türkiye’de Savaşa Hayır demeliyiz. Halkların kanları akmasın, dere olup taşmasın. Birbirimize bu öfke, kin olmasın. Birlikte yaşamanın, paylaşmanın koşullarını hep birlikte yaratabiliriz.

Suriye ve oradaki Kürtler bizler için bir tehdit değildir. Emperyalizmin yıllardır yaptığı bir düşman yaratmaktır. Ondan sonra her türlü medyasıyla saldırmaktır. Sonuç olarak o ülkenin topraklarına bombaların yağması ile sivil halkında katledilmesiyle yeraltı ve üstü zenginliklerin sömürülmesine sıra gelir. Hangi ülkeye emperyalizm uygarlığı getirdi? Hep işgal, savaşı getirdi.

Yıllardır yazılıp çiziliyor. Ortadoğu bataklığı diye. Ortadoğu bataklığında hangi Müslüman ülke birbirine güveniyor? Hiçbiri. Birbirlerini boğazlıyorlar Allah adına. Kafası almayanlar Ortadoğu cehennemini bir anlıkta olsa sorgulayın? Planlayan, oyuncular kim? Diye.

Afrin’e bombalar yağıyor. ÖSO cihatçı çeteler karadan harekete geçecektir. Türkiye kara harekâtına hazırlanıyor. Üç ve beş günde, bir haftada bitiririz deniliyor. Benim görüşüm: Uzar gider. Karşılıklı ölümler olacaktır. Buda ayrı bir sorun, Türkiye tarafında da olacaktır. Bölge sıcaklaşırsa burası sıcaklaşacaktır. Hepimiz yanacağız.

Rusya’ya, Amerika’ya ve diğer emperyalist ülkelere güvenen bir iktidar partisi var. Bence emperyalist ülkelere güven olmaz. Oyun oynandı ve oyunun içine çekildi Türkiye. Erdoğan ve AKP tek adam tutkusundan vaz geçmelidir.

Tarihte ve en yakın tarihte emperyalizmin cilalayıp iktidara getirdiği Ortadoğu cehenneminde Butto’ları, Saddam’ı ve Kaddafi’yi unutmamak gerekir.  Emperyalizm kullan işi bitince çöplüğe at modelini uyguluyor. Erdoğan ve AKP tek adam tutkusundan vaz geçmediği sürece sonu diğerleri gibi olma olasılığı vardır. Emperyalizmin umurunda mı? Değildir.

Amerika her zaman ikili oynadı. Oynamaya devam ediyor. Bu oyunda elbette Amerika tek başına değildir. Leş kargaları vardır. Biri parçalar, leş kargaları artıklara gelir.

Savaşa hayır demeliyiz. Silahların ve sınırların olmadığı bir dünya olmalıdır. Vakit geç değildir, hep beraber bu savaşa karşı çıkabiliriz. Yoksa yarınlarda alev topu her yanımızı saracaktır.

Hüseyin Habip Taşkın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Acılarımız Ortaktır

 Her halkın acıları birbirine benzer. İnsanca yaşamak her bireyin hakkıdır. İnsanca yaşıyabiliyor muyuz? Kendimizi birey olarak sorgulamamız...