12 Ağustos 2018 Pazar

Füze Kalkanı Halkların Çıkarına Değildir www.tarimorkamsendiyarbakir.com

Silahlara tutkumuz insanlığın var olmasıyla başlar. Düşünce geliştikçe pratikte gelişti. Birbiriyle iç içe geçen ölümcül silahlar yıllar içinde modern görünüm altında farklılaşarak, her yol sevaptır anlayışıyla masum insanların katledildiklerini her dönemin yaşayan insanları tanıktır.

Parsellenen dünya ülkeleri emperyalizmin elinde şamar tokadı gibi sarsılmaya devam ederken, emperyalizmin ölümcül silahları dünya ülkelerinin topraklarında çöplüğe döndüğünü de görmekteyiz.

Ölümcül silahların hiçbirisi insanlık adına değildir. Çıkar ve menfaatler doğrultusunda barbarlık düşüncesiyle yaşayan egemen güçlerin çıkarları doğrultusunda ölümcül silahların yapılmasında, satışında ticaretin rol almasını görürken, insanlığın katledilmesini de görmekteyiz.

Emperyalistler her ülkeyi ele geçirmek için yer altı ve üstü kaynaklarına hâkim olmak için ölümcül silahlarını tehdit amaçlı kullanırken, birbirine düşürdüğü ülkelerde, işgal ettiği ülkelerde kendi barbar kanunlarıyla istediklerini rahatça elde edebilmektedir.

Ülkemizde bilinen ya da bilinmeyen NATO üstlerinde ölümcül silahların olduğu geçmiş yıllardan bugüne uzanan yolculuğunda var olduğu bilinmektedir. NATO’nun emperyalist bir güç olduğunu ve işgal ettiği her ülkede barışı değil, halkların kanını akıtarak sömürü düzenini devam ettirdiği de bir gerçektir.

AKP iktidarı Malatya Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik köyünde yapılması düşünülen NATO’nun füze kalkanını yerleştirmek için gerekli onayı vererek, insanların tepkisini çekmiştir.

Füze kalkanı insanları iyileştirecek bir hap, aspirin değildir. Masum insanların kanını akıtmaya, halkları tehtid etme amaçlı kurulan ölümcül bir silahtır. İnsanlık adına sakıncalıdır. Ne yazık ki AKP iktidarı bu ölümcül silahı canla başla Malatya Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik köyünde kurulmasına, yapılmasına karşı çıkmayarak, savunmaya geçmiştir.  Ölümcül silahların savunulacak hiçbir yanı olamaz. Yapılması düşünülen ve hayata geçecek bu projenin hedefinde başta İran ve Ortadoğu ülkeleri vardır.

AKP hükümeti NATO üyesi olduğumuzu ve bu ölümcül silahı, NATO adına kurulacağını söylemektedir. Her hangi bir füze ya da nükleer füzelerin fırlatılmasında halkların akacak kanından AKP ve TC’de sorumludur. NATO’nun üslerinde dış güvenliği Türk Askeri sağlarken, içeride olan bitene karışmayarak, emperyalistlerin askeri ve sivil çalışanının güvenliğini sağlamaktadır.

Emperyalist işgaller günümüzde biçimsel olarak devam etmektedir. Türkiye’de ise iktidara gelen her parti ya da koalisyon hükümetleri ABD’ye, AB’ye ve NATO’ya bağlılıklarını o günkü koşullara göre şekillenerek ispat ederler. AKP iktidarı da bu bağlamda bağlılığını açıktan onaylarken, olacakları tahmin ettikleri için “füze kalkanını” NATO üyesi olduğumuza bağlamaktadır.

Türkiye’deki NATO üsleri Türkiye’nin çıkarına değildir. İnsanlık adına da değildir. Hava da bulut kan kokuyor kan, uyuyan Türkiye halkları uyan…

Hüseyin Habip Taşkın
11/09/2011

www.tarimorkamsendiyarbakir.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Acılarımız Ortaktır

 Her halkın acıları birbirine benzer. İnsanca yaşamak her bireyin hakkıdır. İnsanca yaşıyabiliyor muyuz? Kendimizi birey olarak sorgulamamız...