3 Ağustos 2018 Cuma

Savaş İyi Bir Şey Değildir www.realitehaber.com




İnsanoğlunun bitmeyen savaşları; barbarlıkları, katliamları, dünya dediğimiz gezegende de hayat buluyor. Dünya dönerken bir avuç sermayedar ‘tekeller’ savaşlardan nemalanıyorlar. Nasıl mı? Ölümcül silahlarını, bombalarını ülkelere satarak ve bu ülkelerde iç karışıklıklar yaratarak, ülkeleri birbirine düşürerek paralarına para katarak saltanatlarını devam ettirirler.

Savaş iyi değildir. İnsanların kanları üzerinden sömürü iktidarını korumak kadar adi bir şey yoktur.

Savaş yıkımdır, göçtür, mülteci konumuna düşmektir. Başka ülkelere zorunlu göçtür.

Savaş her anlamıyla acımasızlıktır. Savaşların haklı yanı yoktur. Oynanan oyunda ille bir düşman yaratılır. Bu nasıl olur? Bir ülkede bir halk günah keçisi ilan edilebilir. Ya da başka din ve mezheptendir ve hedef alınır.

Birlikte iç içe geçmiş halklar, birbirlerinden alış veriş yaparlar. Düğünlerine, cenazelerine katılırlar. Komşulukları vardır. Yalnız! Ortalıkta kanla beslenen bir avuç barbar vardır. İktidarını, kendi ideolojisini nasıl idare ettirecek? Bu birliği bozmak için şerefsizliğini yapması lazım.

Televizyonuyla, gazeteleriyle, internetleriyle ve diğer eğitim araçlarıyla ırkçı söylemleriyle beyinlere yerleştirerek insanlar arasında ‘Aha bu bizim düşmanımızmış!’ demelerini sağlayarak ve çoğaltarak, katliamlar serisinin düğmesine basılmış oluyor.

‘Ana, kadın kutsaldır’ derler. Söylenen söz bir hayaldir. Kadının yaşadığı bir cehennemdir.

Savaşlarda kadın en ağır darbeyi yiyenlerdendir. Pazarda bir köledir. Irzına geçilen bir mal anlayışı vardır. Çocuklarda savaşın barbar yapısından payını alır.

Savaşa en çok destek verenlerden din adamlarına gelelim: İnsanlıkla bir alakaları yoktur. ‘Savaşa hayır’ diyeceklerine yangına körükle giderler. Ey din adamları bu dünya ağırlığıyla bir cehennemdir. Sermaye için bir cennettir.

Savaşa karşı çıkmak vatan hainliği değildir. Bir onurdur. Halkların birlikte yaşamasını, ekmeğini, işini paylaşması gayet doğaldır.

Silahların olmadığı bir dünya ve sınırların hiç olmadığını düşünelim. Bir de paranın.  Her şey insanlık için diyelim. Eğitim, sağlık, sosyal hakların tümü bedava diyelim.  Evimiz ve işimiz olsun. Yarınımız hepimiz için garanti olsun. Yaşam korkusu duymadan birlikte iç içe yaşayalım.

Savaşa hayır diyenleri sermayedarlar ve iktidar koltuğunda oturanlar sevmezler. Çünkü silahları ve bombalarını satmaları için bu kişiler önlerinde birer engeldirler. Neden mi? İnsanları bilgilendirme görevleri olduğu için. İnsan oldukları için.

Savaşa hayır! Birlikte yaşamaya evet!

Hüseyin Habip Taşkın    
27.01. 2018

http://www.realitehaber.com/2018/01/27/savas-iyi-bir-sey-degildir/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Acılarımız Ortaktır

 Her halkın acıları birbirine benzer. İnsanca yaşamak her bireyin hakkıdır. İnsanca yaşıyabiliyor muyuz? Kendimizi birey olarak sorgulamamız...