14 Ağustos 2018 Salı

Nerede Kalmıştık?

Ey Amerika, Ey İsrail, Ey Almanya sözlerini bilmeyenimiz var mı? Erdoğan kendisinin güçlü bir lider olduğunu ve tabanını tutabilmesi için bu sözleri esip gürleyerek televizyon kanallarının haberlerinde duymuştuk.

Ey Amerika sen ne yaptın böyle? Oyun içinde oyun mu var? Ne var? Herkes bir tahmin yapmakta olup dolar ve avro uçuşta?

Bir rahip Brunson, bir de Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla şimdilik başroldeler. Donald Tramp dünyanın abisi ben olduğuma göre, dizide benim sözüm geçer diyor.  Erdoğan’da ağbisini dinliyor, her şeyciklerini kusursuz yapıyor yapmasına ama kendisini tek adamlığa adamış, tabanına kendisini ispatlamak zorunda.

Erdoğan’ın Bakanları ikide bir Amerikay’a uçuyorlar. Neden mi? Türkiye’de her şey uçuyor, seçimden önce bizleri uçuracaklarını söylemişlerdi. Sağ olsunlar hepimizi uçurdular. Hem de bilinmezlik diyarına doğru.

Zamlar ha bire yağıp duruyor. Zamlara isyan eden taban birlik içinde değildir. Erdoğancılar zamlara şükredip duruyorlar.

Neyse konuyu bana dağıttırmayın? Oynanan bir oyun var! Dizi filmini bölüm bölüm izliyoruz. Ama makaslanmış haliyle! Makaslanan yerleri bir açıklayıverseniz?

Aklıma ne geldi? Dur açıklayayım: “Reis bizi Afrine gönder…” Erdoğan bir konuşmasında tosuncukları böyle seslenmişti reislerine. “İnşallah hep beraber gideriz.” Demişti reis. Kısacası Suriye toprağında namaza duracaklardı. Şu emperyalistler “sömürücü” olmasaydı. Suriye’yi bile alırdık!

Neden” Ey Amerika” demiyorsunuz? Tosuncuklarınız neden “Reis bizi Amerika’ya” gönder demiyor. Bence savaş açın; bir başından girin sonundan çıkın. Tramp böylelikle haddini bilir.

Orası uzak derseniz ülkemizdeki Amerikan şirketlerini kovun. Konsolosluklarını kapatın. NATO üslerini kapatın. Daha doğrusu hepsini kovun. Alın size harbi emperyalizme karşı mücadele.

Yastık altından halkın dövizlerini istediğinizde aklıma şu geldi? Acaba devleti dolandırıp, danışıklı dövüşlü ihaleler alan halkımız mıydı? Vergisini ödemeyen halkımız mıydı? Milyon dolar, avroları olan halkımız mıydı? Çocuklarının gemicikleri olan halkımız mıydı?

Nerede kalmıştık?

Hüseyin Habip Taşkın
14.08.2018

http://www.realitehaber.com/2018/08/14/nerede-kalmistik/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Acılarımız Ortaktır

 Her halkın acıları birbirine benzer. İnsanca yaşamak her bireyin hakkıdır. İnsanca yaşıyabiliyor muyuz? Kendimizi birey olarak sorgulamamız...