3 Ağustos 2018 Cuma

2018’de Sorunlarımızın Bitmesi İçin Birleşmek Zorundayız www.realitehaber.com




İnadına güzel günler göreceğiz. Karanlıklara değil, yüzümüzü güneşe çevireceğiz. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla omuz omuza vereceğiz; karanlık ablukayı birlikte dağıtacağız.

Yoksulluk kader değildir. Yoksulluğu yaratan bir avuç haramidir. Soframızda, aşımızda, emeğimizde, alın terimizde gözü olanlara karşı sessiz kalmayacağız. Bizi köleleştirmeye çalışan, bir avuç haraminin saltanat düzenine birlikte dur diyeceğiz.

Dünyada hangi diktatör iyi anılıyor? Hepsinin eli kana bulaşmıştır. Elinde gücü bulundurduğunu sanıyor. İstihbaratı, askeriyesi, polisi elinde olsa kaç yazar? Yargılayıcıları acımasız olsa ne yazar? Her yer cezaevine dönse, işkence haneye, darağaçlarına dönse ne yazar?

İnsanları uyuttuğunu düşünebilir eziciler! Elbette uyumayan ve korkmayan bir güç karşısında vardır. O güç bir balyozdur. İnsanlara ışık olur; yol gösterir.

2017’nin sonuna geldik. Dünyada ve ülkemizde haksızlıklar diz boyu gitti. Kapitalizm, emperyalizm kanlı yüzünü, baskıcı yüzünü bir daha gösterdi. Devlet dedikleri kumanda yerine oturanlar. Emek sömürülerini halkın üzerinden yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar.

Basın ve teknolojinin tüm olanaklarıyla, aracılığıyla kitlelere yalan söyleyerek gerçek yüzlerini saklamaya devam ediyorlar. Kan ve gözyaşı halklar üzerinden hiç eksik olmadı.

Her devletin bir derin devleti vardır. Muhaliflerine saldırır ince politikalarıyla ya da açıktan meydan okuyarak.

Bizim gibi ülkelerde aydını, demokratı, devrimcisi, sosyalisti, liberali her zaman düzenin bozuk çarkları arasında cezalandırılmıştır. Bu cezalandırmalar; kimi zaman yargısız infazlarla, cezaevleriyle ve diğer seçenekleriyle gerçekleştirilmiştir. Adalet denilen o denge aslında hiçbir zaman eşit koşullarda işletilmedi. Düzenin bir parçası olmaktan öteye gidemedi. 2017’de olduğu gibi.

2018’giriyoruz. Değişen bir şey olmayacak; kafatasçı, sömürücü düşünce baskısını, diktatörlüğünü devam ettirecektir. Emperyalistlerde bizim gibi ülkelerde elini güçlendirmeye, sömürmeye acımasızca devam edecektir. Kendilerinin atamış olduğu kuklalarla.

Her kesime görev düşüyor. Korkmayın! Tüm halkların çocukları için dilleri, kültürleri ne olursa olsun. Mücadele vermeliyiz. Bizler daha güçlüyüz. Bir araya gelip, ortak tavır belirlemeliyiz. Paylaşmalıyız sevincimizi, kederimizi, bölüşmeliyiz ekmeğimizi, suyumuzu, eşitlik ve özgürlük için.

Korkma! Bu dünya bizim! Bizimle özgürleşecek her şey.

Edebiyat ve sanat ile uğraşanlara da görev düşüyor. Popülerliğe değil toplumsallaşmaya, devrimci sanat ve edebiyat için aydınlanmanın ateşini daha gürleştirmeye önem vermeliyiz. Ucunda ölümde olsa…

2018’deki gelişecek olayları kendi lehimize çevirebiliriz. Biraz cesaret.

Hüseyin Habip Taşkın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Acılarımız Ortaktır

 Her halkın acıları birbirine benzer. İnsanca yaşamak her bireyin hakkıdır. İnsanca yaşıyabiliyor muyuz? Kendimizi birey olarak sorgulamamız...