10 Ağustos 2018 Cuma

Aydınlık Günleri Emekçiler Kuracaktır www.tarimorkamsendiyarbakir.com


İnsanlar geçim derdiyle baş başa kalırken, gündemden de sorunlar bitmek bilmiyor. “İnsanca yaşamanın” neredeyse adını toplum olarak unutuyoruz. İçimizdeki bencillik ateşi durmadan alevleniyor. Hep ben mantığını öne çıkarıyoruz. Ama yozlaştığımızdan haberimiz yok.
Bilinçlice körüklenen yozlaşma hareketinden ülkemizde çalışan emekçilerde payına düşeni almaya devam ediyor. Çalıştığımız işkolunda bile haksızlıkları gördüğümüz halde bile umursamıyoruz. Hiçbir şey olmamışçasına, yaşanmamışçasına, banane der gibi yüzümüzü çeviririz. Ama bu olan haksızlıkların ucu hepimize dokunduğunun farkında değiliz ya da farkındayız. Ama köle olarak çalışmamıza devam etmeye çalışıyoruz.

Bu  çelişki içinde insanca yaşamayı düşünüyoruz. Oysa bireysellik ruhunu içimizden söküp atamadığımız sürece, ezilmeye, horlanmaya layığız. Kendimizi çok kurnaz sayarız ama aptalın önde gideniyiz. Emekçiyiz ama anlamını bile bilemiyoruz. Üretenin, alın teri dökenlerin bizlerin olduğunu bilmediğimiz halde yolumuza düşe kalka devam ediyoruz.

Emek mücadelesinde yerini alan emekçiler tam anlamıyla istedikleri hedefe ulaşamamaktadırlar. Bunların elbette nedenleri vardır. Sendikalarımızın hiçbirisi gerçek anlamıyla sınıf mücadelesinde öncülük yapacak konumda değillerdir. Birçoğunda sendika ağaları dediğimiz şahıslar ve adamları köşe başlarını tutmuş, sınıf örgütlenmesine engel olmaktadırlar.

Bizlerin, bu zor olan mücadeleyi inatla taşımak zorundayız. Sermayenin televizyonları, radyoları, internet araçları ve diğer araçlarının üstesinden gelebilecek alternatifler oluşturmalıyız. İşçi kesimlerini kucaklamak zorundayız. Yoksa eşitliğin, paylaşımın, insanca yaşanabilir bir ülke kurma hayali yerinde saymaya, gerilemeye devam edecektir. Burada da emekçilerin kaybı olacaktır.

Birçok iş kolu asgari ücretten emekçi çalıştırıyor ama bu işkolları devamlı eleman çıkartarak yenilerini işe almaya günümüzde bile hala devam ediyorlar. Gelecek “gençliktir” diyenlerin gençliği köle olarak nasıl çalıştırdıklarına tanık oluyoruz. Birçok işkolunda sigortasız ve güvencesiz gençlerde dahil olmak üzere birçok insan çalıştırılmaktadır. 65 yaşına dayanan emeklilik mezarda olacak emekliliktir.

Sosyal haklarımız bir bir biçilmeye devam ederken, emekçi kesimlerinin büyük çoğunluğu kendi haklarına sahip çıkacak durumda olmadığı gibi kendilerini sorgulamaktan çok uzaklar.

Yinede hiçbir şey geç değildir. Örgütlenmenin en iyisi yapılabilir. Bu görevde emek mücadelesini savunan her kesin özverisiyle bir bütünlüğünden geçer.  Sokak sokak, iş kolu işkolu insanlar nerede var ise orada örgütlene örgütlene olur.

Kapitalizm şimdilik bizden her bakımdan güçlü gözükebilir. Oysa bizim gücümüz onlardan daha fazladır. Bu gücü emeğe çevirecek olan biz emekçileriz. Biraz özveri, birleşme ile arkası gelecektir.  Hiçbir şey bizim açımızdan bitmiş değildir. Aydınlık günler hepimizi bekliyor. Emek mücadelesine sende bir omuz ver.

Hüseyin Habip Taşkın
13.08.2012


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Acılarımız Ortaktır

 Her halkın acıları birbirine benzer. İnsanca yaşamak her bireyin hakkıdır. İnsanca yaşıyabiliyor muyuz? Kendimizi birey olarak sorgulamamız...