3 Ağustos 2018 Cuma

Dipsiz Kuyuya Doğru Birileri Hepimizi Çekiyor www.realitehaber.com




Türkiye’de Erdoğan ve AKP’si baskısını var gücüyle kitleler üzerinde hissettiriyor. Korku imparatorluğu ile egemenliklerini ilan etmeye ve saltanatlarını sürdürme çabaları da devam ediyor.

Ortalıkta düğün, eğlence yok! Kafaları kurcalayan, açıklama bekleyen sorular var? İletişim aletlerinin sayesinde ülkemizde, dünyada olan biteni duyabiliyor, izleyebiliyoruz. Ülkemiz kırılganlığa doğru gidiyor; insanlar ayrıştırılıyor.

Bizler ne yapmalıyız? Korkuyu yenmeliyiz. Özgürlüklerin, paylaşımların, sömürüsüz ve baskısız, nice insani duygularımız için, geleceğimiz için seslerimizi gürleştirmeye ve bir tek sese çevirmeye çalışmalıyız. Bizler daha çoğuz; yeter ki gücümüzün farkına varalım.

Derin devlet kavramı aramızdan hiç yok olmadı. İktidarı ellerinde bulunduranlar daima o gücü yeri geldiğinde kullandı; kullanmaya devam ediyor.

Erdoğan ve AKP’nin de bir derin devleti vardır. Düzeni değiştirme diye bir derdi de vardır. Oynanan oyun var ya! Ilımlı İslam… Etrafında şekil buluyor. Ülkemiz kaygan zemindedir. Her an her şey olabilir?

Piyasaya, Halk Özel Harekâtı adı altında bir yapılanma Türkiye genelinde kabak çiçeği gibi açıverdi. Ankara Kızılay’ın göbeğinde derneğini açmış, tabelalarında görülecek yere asmışlardır. Derneğin Trabzon merkezli bir dernek olduğu açıklanırken; Yurt dışı ve Türkiye’nin 22 ilinde dernekleştiği vurgusu yer almaktadır ve ilçelerini de unutmayalım.

Erdoğan ve HÖH’ün başkanı Fatih Kaya ile aynı fotoğraf karesinde yer aldılar. Bu vatandaş komutan olarak basında çıkan haberlerden öğreniyoruz. Türkiye’nin şeriat düzenine geçiş sürecine olumlu bakanlardan biridir.

Bu kuruluşa AKP neden ihtiyaç duydu.

Bu kuruluş silahlı bir milis gücüdür; desteğini iktidar partisinden almaktadır.

Erdoğan ve AKP kendi iktidarlarını sağlamlaştırmak için her yol mübah anlayışıyla önündeki engelleri aşmaya çalışıyor.

Asıl soru şu: Türkiye’de dünden bugüne gelen her iktidar, koalisyon hükümetleri ve askeri darbe yapanlar bu gibi hareketleri oy için desteklediler. Dolaylı yoldan olanak sağlandı.

Hani Ankara eski belediye başkanı Melih Gökçek Fettullah Gülen hareketi için “Ne istedilerse verdik.” Sözleri yabana atılacak türden değildir. Geçmişin ülke yöneticileri de bu duruma ülkenin gelmesinde suç payı fazlasıyla vardır.

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim: devrimcilere karşı topluca saldırdınız, devletin tüm olanaklarını kullanarak. Hatta Irkçılığa Alevileri, Kürtleri, Ermenileri, Rumları hedef alarak propaganda yaptırdınız. AKP politikası da bir devlet klasiğidir.

Dipsiz kuyuya doğru birileri hepimizi çekiyor. Kuyunun dibine mi gitmek istiyorsunuz? Yoksa hep birlikte özgürlüğe koşmayı mı?

Hüseyin Habip Taşkın

http://www.realitehaber.com/2017/12/14/dipsiz-kuyuya-dogru-birileri-hepimizi-cekiyor/

http://www.realitehaber.com/2017/12/11/15-temmuzdan-sonra-ortaya-cikan-silahli-milis-harekati-hoh-dernek-kurdu/

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/883831/15_Temmuz_dan_sonra_ortaya_cikan_silahli_milis_harekati_HOH_dernek_kurdu.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Acılarımız Ortaktır

 Her halkın acıları birbirine benzer. İnsanca yaşamak her bireyin hakkıdır. İnsanca yaşıyabiliyor muyuz? Kendimizi birey olarak sorgulamamız...