18 Şubat 2019 Pazartesi

EDEBİ YANIMIZ DEĞİŞTİ BİRAZ PSİKOPATLIK KOKUYOR ORTALIK http://www.realitehaber.com/2019/02/18/edebi-yanimiz-degisti-biraz-psikopatlik-kokuyor-ortalik/?fbclid=IwAR0635AQDlRyXYWrcAa_DuXWtl3TgdrD5dlplP24uVuzXD3UTjXZCsmvGb8


Herkes bizi kıskanıyor mu bilemem? Yalnız argolu konuşmalar, karşılıklı restleşmelerle, içine katılan tehtidimsi sözlerle politikacılarımız, yöneticilerimiz topluma iyi örnek olamıyorlar. İktidarda olan AKP ‘ben böyle konuşurum sanane’ mantığı güdüyor olsa gerek, muhalifine saldırıyor.

Bizleri yöneten bir iktidar var. Bizlere öyle bir edebiyat parçalıyorlar ki, toplumun bazı kesimi ‘helal olsun’ diyor. Biriside çıkıp ‘idam sehpasını kuruyor, oluk oluk kan akıtacağız, silahlanın’ diyor.

Baş bunu yaparsa kıç tarafı ne yapar? Yeri geldi mi hoş görüden dem vururlar. Ne hale getirildik? Bir toplumda yozlaşma, birbirine güvensizlik almış başını tepetaklak gidiyor. Yöneticilere kalırsa: ‘Anormal bir durum yokmuş?’ O zaman yaşadıklarımız nedir?

Psikopatlığa bağlanmış bir durumumuz var. Siz bu gelişmelerle ilgili ne düşünüyorsunuz? Patlamaya hazır haldeyiz. Neden? O zaman eğitim sistemimiz dünden bugüne gelen aşamada yazboz tahtasına döndürdükleri için müfredat dedikleri pekiyi bir şeye benzemediğindendir.  Diyorum. Sizce ne olabilir?

Sinirsel kat sayımız tavan yapmış durumda. Her an cenge çıkacakmış hali var hepimizde. Baştakiler bombanın pimini çekmiş durumda. Hep birlikte birbirimizin gırtlağına mı sarılacağız?

Yoksa tek adam, kurnazlığa yatıp bir bölümü böyle uyutup işi götürürüm hesabında mıdır?  Başka hesapları var mıdır? Olmaz olur mu? Argolu cümleler kuruluyor basın önünde. Öfke patlaması yaşanıyor. Kim kime dum duma gidilirken bu yolda işimiz yaştır. Hem de öyle bir yaş ki, düşünülmesi gereken bir konunun içindeyiz.

Uyanın artık uyanın. Ülkemizde insanlık bitirilmek üzere… Oyunun içinde yeni oyunlar kuruluyor. Kürtler, Suriyeliler, Aleviler, devrimciler ve muhalifler.

Kazanın içinde hepimiziz. Altan birileri kaynatıyor. Ha bire gazı veriyor. Dikkat edin hep birlikte  Sivas’a dönmeyelim?

Hüseyin Habip Taşkın
18.02.2019


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Acılarımız Ortaktır

 Her halkın acıları birbirine benzer. İnsanca yaşamak her bireyin hakkıdır. İnsanca yaşıyabiliyor muyuz? Kendimizi birey olarak sorgulamamız...