18 Mart 2019 Pazartesi

BİRAZ DİN BİRAZ DA ÖFKE VE DİĞER KARIŞIMLAR http://www.realitehaber.com/2019/03/18/biraz-din-biraz-da-ofke-ve-diger-karisimlar/?fbclid=IwAR3ddcZLxLkGGXtjuzOaWSXm6Uw8HqagczwxHw1wm0jkBe3PPYMGKbSRd3s


AKP rolünü oynarken, durmadan ortamı gerginleştirme manevralarına devam ediyor. Ayarı yoktur. 8 Mart Emekçi Kadınlar günü yürüyüşüyle ilgili Erdoğan ve AKP’si ezan okunurken kadınların ezanı protesto ettiğini ağızlarından eksik etmiyorlar.  Peki, ezan okunurken polisler ne yapıyordu? Su panzeri, toma denilen demir yığınından kadınların üzerlerine sıvının püskürtüldüğü ve polis gücü de ortaya çıkınca kadınlar ‘yaşa yaşa’ diye mi bağıracaklardı?


Dini söylemleri her işin başında dile getiren AKP’dir.

Sanırsınız ki, Kendilerinden başka Müslüman ortada yok. AKP’ye atılan her oy Cennetin garantisi olduğunu iddia eden bir düşünce yapısı ortadadır.

Seçim yaklaşırken kaos ortamı dolu dizgin gidiyor. Korku, heyecan, macera, şiddet, tehdit etme, argolu konuşma, ne ararsan var.

AKP, iktidarını korumak için daldan dala konuyor. Konmasını yaparken de iktidar da oluşunun vermiş olduğu avantajla her yol mubahtır demeye getiriyor. Aleviler, Kürtler, devrimciler ve düzenden hoşnut olmayanlar devamlı tehlike altındadır.

Oy kullanmanın helalini, haramını da bugün duyduk. Bu gidişle daha neler yumurtlayacaklar?

Dini, ırkçı, kafatasçı söylemlerle insanları birbirine düşürmeyin. Geçmişte bu acılar yaşandı. Tarih sayfaları hep katliam kokuyor. Yani siz şunu mu demek istiyorsunuz? ‘Bize oy vermezseniz eğer, Sivas’ta geçmişte yaşanan Madımak gibi ortalığı ateşleriz’ mi demeye getiriyorsunuz? Ya da ‘Maraş, Çorum, Malatya, Gazi’ demeye mi getiriyorsunuz? Ya da ‘yakın zamanda olanları mı ima ediyorsunuz?’

Yaptığınız tehlikeli işlerdir. İnsanları birbirine kırdırmayın. Varsayalım kırılmalar yaşandı. Dini söylemlerle bu halkı belirli yere kadar kandırırsınız. Sonra şaşalı dönem ve bitişi başlar.

Hüseyin Habip Taşkın
19.03.2019





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Acılarımız Ortaktır

 Her halkın acıları birbirine benzer. İnsanca yaşamak her bireyin hakkıdır. İnsanca yaşıyabiliyor muyuz? Kendimizi birey olarak sorgulamamız...