28 Mayıs 2019 Salı

İŞSİZLİK ÜZERİNE MASALLAR http://www.realitehaber.com/2019/05/27/issizlik-uzerine-masallar/?fbclid=IwAR1a4_TXvZ2AIpeQrUIsJ8vnXlc3AMMUxbhjfmNiEDs8DzjS6shntn8Qz8s

İşsizlik ülkemizde çıbanbaşı olmaya AKP iktidarında yoluna koşarak devam ediyor. Önlem alıyoruz deselerde,  elde somut örnekler yok!

Televizyonda boy gösterenlerin, işsizlik rakamlarını açıklarken ülkemizde işsizliğin belini kırıp, herkese iş bulduklarını ballandırarak anlatıyorlar. İyi uykular masalını bize dayatıp uyumamızı sağıyorlar.  Uyuyan uyuyor.

İşsizlik genelde her aileyi ilgilendiriyor. Psikolojik etkileri de ailelere yansıyor. İntihar edenler, kendilerini yakanlar, asanları da görmemezlikten gelemeyiz.

Ülkemizin gerçeklerinden biride gizli işsizlerdir. Kimdir bunlar? Öğrencilerdir. Bir değil, iki üç diploma alsalarda bir işe yaramıyor. Torpil için ailenin fertleri kapı kapı dolaşıyor bin bir umutla çocuğuna bir iş bulurum diye.

Bu kapılardan birkaç tanesi: Milletvekilini araya koyma, Belediye Encümenlerinden birini araya koyma, kaymakam gibi gibi… Birde partiye üye olacaksın. Parti adına çalışacaksın, belki işe alınırsın? İŞKUR ne işe yarıyor? 

Damat efendi "İşsizlikte en kötüyü geride bıraktık" diye nutuk atıyor. Duyanda: Sosyalizm var ülkede. İşsizlik sorununu şıp diye çözmüşler. Diye düşünebilirler. O da Sosyalizmin anlamını bilen varsa?

Emperyalist, Kapitalist, geri bıraktırılmış, yeni sömürge, sömürge, yarı feodal ve benzerleriyle yönetilen ülkelerde insana değil, paraya dayalı olduğu için, sömürü düzeni dediğimiz sistem çarkı ülkemizde de işliyor. Ucuz işgücü.

Burada kullan kullan at kenara modeli uygulanıyor.

Erdoğan, yurttaşın “İşim yok” yakınmasına, “Herkes iş bulacak diye bir şey var mı?” Diyor her şeyi bilen adam.   

Her şeyi bilen adamın maaşı çok kıyak olduğundan, serveti neyse canım? Şunu demek istiyorum. İşi Kebap. Gerisi neydi oooo…?

Ey vatandaşım uyan uykudan. Oku, araştır, sorgula, hakkına sahip çık. Başkasına anlat olan biteni. Böyle düzende yaşamak benim, bizim kaderimiz değildir. Değiştirebiliriz diyebilmelisin.

Biraz cesaret…

Hüseyin Habip Taşkın
27.05.2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Acılarımız Ortaktır

 Her halkın acıları birbirine benzer. İnsanca yaşamak her bireyin hakkıdır. İnsanca yaşıyabiliyor muyuz? Kendimizi birey olarak sorgulamamız...