10 Mayıs 2019 Cuma

SAĞNAK YAĞIŞLI ZAMLAR İLE KAYYUM http://www.realitehaber.com/2019/05/09/sagnak-yagisli-zamlar-ile-kayyum/?fbclid=IwAR1409ZJjQU23PokXk0M3fvintsdKfkY2K0ZAP7P8Jnuf-y565P09FN1mHs




Hayat pahalılığı devam ederken, geçim derdi herkesi etkisi altına aldığında, birileri saltanat sürerken, çoğunluk kafayı sıyırırken, sağanak yağış altında zamlar yağarken soluk almaya çalışıyoruz.

Bir yandan yapılan 31Mart 2019 Yerel Seçimleri ‘Belediye Başkanlığı’ bilmeceye dönüştüren AKP,  kendi ekseni etrafında evirip çeviriyor.

YSK oluru verdikten sonra HDP’yi seçime sokan.   Sonrasında gasp hareketine YSK ile gireceksin. Bunun adına seçim diyeceksiniz ‘mi?’

Kaybettiği belediye başkanlıklarını içine sindirememiş olmalı ki, çamura yatıp duruyor. ‘Ben ne dersem kanundur’ mantığıyla hareket ediyor. HDP’nin almış olduğu belediyelere kayyum atamaya devam ediyor. AKP bu işleri iyi yapıyor.

Yapılanlar kıyak işler mi? Sizde biraz düşünün derim.

Gelelim İstanbul seçimlerine.

Ekrem İmamoğlu direniyor. AKP çamura yatarak, YSK seçimin yenilenmesine karar verdi.

Ortada haksızlık var. Yasa denilen otorite, egemen güçlerin yönetiminde, gaz ayarı duruma göre veriliyor.

Yapılması gereken birçok konu var. Örneğin.
Birlikte hareket edilmelidir. Ekrem İmamoğlu’na verilen desteğin HDP’nin belediyelerine atanan kayyuma karşıda verilmelidir.

Ben seçimlere inanan biri değilim. Ama bir şeyler yapılması gerekiyorsa HDP kapı dışı tokmağı değildir. HDP dahil tümünün yer aldığı bir ittifak diyelim. Adı ne olursa olsun. Faşizme karşı, diktatörlüğe karşı birleşmek zorundayız.

Cizreye Kayyum atandı. Duymayan kaldı mı?

En azından demokratik bir anayasa yapılabilir. Her dile, kültüre, emeğe, alın terine saygı gösteren bir anayasa.

İnsana, hayvana ve doğaya saygılı bir anayasa. Neden olmasın?

Hüseyin Habip Taşkın
09.05.2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Acılarımız Ortaktır

 Her halkın acıları birbirine benzer. İnsanca yaşamak her bireyin hakkıdır. İnsanca yaşıyabiliyor muyuz? Kendimizi birey olarak sorgulamamız...