11 Kasım 2023 Cumartesi

GERÇEKLERLE YÜZLEŞMEK


 

Kaçıncı kez yazdığımı hatırlamıyorum? Sırtımızda taşıdığımız ağır yükü yeniden yazmak zorundayım. 2023 yılının bitimine az kadı. Yazarın, basın emekçilerinin, edebiyat ve sanat alanının her dalıyla uğraşan insanların işi çok zordur. Bedeli ne olursa olsun halklara gerçekleri, yaşanmışlıkları anlatmalıdır ve yazmalıdır.

Türkiye’de dünyanın bir parçasıdır. Sorunlar burada baskılarla birlikte gün geçtikçe artıyor. İktidara gelenler, koalisyon hükümetleri ve askeri darbelerde halka sopa hep gösterildi. Basın ve edebiyat, sanat alanında olanların etliye sütlüye karışmayanları ayırıp, gerçekleri savunanlara ağır bedeller ödetildiği bir ülkede yaşamaktayız.  Düşünce özgürlüğü kapsamı denilsede, düşünce iktidar koltuğunda oturanlar için değişime uğramaktadır. Devletin resmi ideolojisi burada öne çıkıyor.

AKP ve MHP birlikte hareket ediyor. AKP iktidara geldiğinde özgürlüklerden söz etti. Zamanla kendi yerini koruyarak, planlayarak sağlamlaştırdı.  12 Eylül 1980 askeri darbesinin devamı olan uygulamalar günümüzde de devam ediyor.

Bu ülkenin devrimcilerine, aydınlarına, liberallerine, düzene tepki gösterenlere karşı polis ve jandarma öne çıkartılıyor. Yeri geliyor Kürt politikacılarına, Alevilere benzer uygulamalar yapılıyor. Sonuç itibariyle sorgudan sonra adliye, cezaevi ile basınıyla tecrit politikasını işletiyor.

Türk İslam sentezi Türkçülük, Sünnicilik geleneğini devam ettiren bir anlayışla Tarikatlar ülkesine döndürmeye devam ediyorlar. Yasaları kendilerine göre evirip çeviriyorlar. Tutuklanan basın emekçileri, mahkemeleri sürenleri ile halka gözdağı verdirilmeye devam ediliyor.

İnsanca yaşam için dili, kültürü, ten rengi ne olursa olsun insandır. Eşit koşullarda birlikte yaşamanın, insanın insanları sömürmediği bir gelecek için mücadele etmeliyiz. Yazmaktan, düşüncemizi açıktan savunmaktan korkmayalım. Bu dünya bizimdir.

Hüseyin Habip Taşkın

11.11.2023

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SIRANIZI BEKLEMEK İSTEMİYORSANIZ...

     Seçimleri sorgulamamız gerekiyor. Hem seçim yapılıyor ve ardından Kayyım atanıyor.  Yeri geliyor  polis sorgusu, ardından adliyenin yol...