19 Kasım 2023 Pazar

“AHPARİG” ARKADAŞIMSIN HIRANT


 

19 Ocak 2007 tarihi Türkiye için kara bir lekedir. Gerçek suçlular yargılanmadığı sürece bu dava bitmez. Bu ülkede ötekiler diye adlandırılanlara iyi gözle bakılmadığı Hırant Dink’in katledilmesi ve gelişen olaylar zinciri bizlere gayet iyi anlatıyor.

Hırant Dink’in öldürüldüğü gün Ogün Samast’sın yaşı küçük olsada, ona verilen görevi yerine getirdi. Rakel Dink’in sözleriyle “Bir bebekten katil yaratan karanlık.”  Kim bu karanlık? Yaşadığımız ülkemizin anlayışı Türk İslam Sentezi ile bütünleşen Sünnicilik ile harmanlanan anlayışın bir ürünü var olduğu sürece, Tahir Elçi, Musa Anter gibi daha çok aydın insanların öldürüleceğinin önü açıktır.

Hırant Dink davasında devletin makamlarında olanlardan kimi isimler öne çıktı. Yargı derinlemesine gitmediği gibi yüzeysel ve uzatmaları oynayarak birkaç kişiye ufak tefek cezalar kesti. Türkiye’de olan olaylara baktığımızda asıl devletin kendi içindeki gücü bulunduranlar ve iktidarda ya da koalisyon hükümetlerinin sorumluluğu bu işlerde vardır.

Olacak olan olayların senaryosu her zaman yazılır. Bu senaryo kısa zaman içinde değil, yıllar öncesinden hazırlanır. Her devletin basında bulunanlarla, yazarlarıyla ele alırsak tehlikeli, az tehlikeli diye adlandırdığı isimler vardır. Hepimizin devlet tarafından fişlendiği dersem daha iyi anlaşılır olur.

Bizlerin görevi çok açıktır. Türkiye’de ve dünyada dilleri, kültürleri, ten rengi ne olursa olsun insandır ve birer candır. Birlikte yaşamanın yolu tüm halkların dayanışmasından geçer. Hiçbir halk bir halkın düşmanı değildir.

Türkiye’de öldürülen tüm gazetecilerin, yazarların kimler tarafından organize edildiği bellidir. Karanlıkları aydınlığa çıkmalıyız. Bu uzun soluklu bir mücadeledir. Bedelleri çok ağırdır. Aydınlık bir dünyada yaşamak istiyorsak susmayın…

Hüseyin Habip Taşkın

19.11.2023

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık kardeşim. Dediğin gibi, bu uzun soluklu bir mücadele. Nefret değil, sevgi kazanacak! Ölüm değil, yaşam kazanacak!

    YanıtlaSil

SIRANIZI BEKLEMEK İSTEMİYORSANIZ...

     Seçimleri sorgulamamız gerekiyor. Hem seçim yapılıyor ve ardından Kayyım atanıyor.  Yeri geliyor  polis sorgusu, ardından adliyenin yol...