20 Ekim 2023 Cuma

İNSANLAR ÖLDÜRÜLMESİN


 

Savaşlar tarih sayfalarından başlayarak, günümüze kadar uzanan sınıflı toplumlarda bile teknolojinin değişimiyle daha modern ölümcül silahlar tekelci sermaye tarafından üretildi. Üretilen her silah geri kalmış, sömürge, yarı sömürge, feodal ülkelere satıldı. 

Tekelci Sermaye ülkelerin yöneticilerine silah satarken, karşıt gruplarına da aynı silahı satıyordu. Bir ülkede iç karışıklık ve darbe yaptırarak, ülkeleri birbirine düşürerek ölümcül silahlarını demokrasi getiriyoruz adına satıyorlar. Aynı oranda din adamları savaşı kutsuyorlar. Savaş ve savaşlar insanlık suçudur.

Ortadoğu aklımın erdiğinde tahtadan, iki düğmesi aralıklı olan bir radyomuz vardı. Bu radyoyu gözlü radyoya benzetirdim. Savaşların olduğu, halkların oluk oluk kanlarının akıtıldığı, sakat kalındığı, mülteci konuma düştüklerini ilerleyen yaşlarda anlamaya başlamıştım. Afrika’da insanların açlıktan öldüğünü haber saatinde TRT haberlerinde ailece dinliyorduk.

Yıl 2023 Ölümcül silahlar yenilenerek, halkların kanını akıtmaya devam ediyor. Afrika yine aç. Ortadoğu savaş alanı ve adına da utanmadan uygarlık diyorlar. Din adamları savaşı kutsamaya devam ediyorlar.  

 

Filistin toprakları 1948'den önce Mısır ve Ürdün tarafından işgal edilirken 1967'deki Altı Gün Savaşı'ndan sonra ise İsrail tarafından işgal edilmiştir. Arap yarımadasında savaşlar, entrikalar, sömürüler, barbarlıklar bitmek bilmiyor.

Halkların birbirleriyle sorunu yoktur. Dünya ülkelerindeki yöneticiler ve sömürü çarkını elinde bulunduran dünya ülkeleri kendi barbar düzenlerini yönetebilmeleri adına ileriye doğru planlar yapıp, uygulamaya geçiriyorlar. Silah tekelleri de bu sayede ölümcül silahlarını satıp kan ve gözyaşı üzerinden paralarına para katıyorlar.

Özünde insanca yaşamak, paylaşmak hepimizin hakkıdır. Sermaye teknolojik aletleriyle, eğitimiyle her türlü propaganda aletleriyle halkları birbirine düşürebiliyorlar. Bizler savaşa hayır diyebilmeliyiz. Silahların ve sınırların olmadığı bir dünya mümkündür. Dili ve kültürü, ten rengi ne olursa olsun insandır. Birlikte bir arada yaşamanın koşullarını yaratmalıyız. Hepimiz insanız ve birer canız. Benim, senin onun yaşam hakkı varsa, herkesin de yaşam hakkı vardır.

Hüseyin Habip Taşkın

14.10.2023

https://tr.wikipedia.org/wiki/Filistin_Devleti#:~:text=Filistin%20topraklar%C4%B1%201948'den%20%C3%B6nce,n%C3%BCfusa%20sahip%20121.%20devlet%20olmu%C5%9Ftur.&text=(172.)

3 yorum:

  1. Doğru yerinde tespitini paylaştığın için teşekkür ederim emeğinize kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Afrika Filistin Ortadogu Misir Ürdün Araplari sayiyorsun
    Kürtleri unuttunmu yoksa sizde kürtleri yok sayan kürt düsmanimisiniz bu yazdigin kitabi haberi ilk öncelikle kürtler Türkler okuyacaktir deyilmi ne afrikali ne arap misirli filstinli misirli yaziklar olsun

    YanıtlaSil

SIRANIZI BEKLEMEK İSTEMİYORSANIZ...

     Seçimleri sorgulamamız gerekiyor. Hem seçim yapılıyor ve ardından Kayyım atanıyor.  Yeri geliyor  polis sorgusu, ardından adliyenin yol...