4 Mart 2020 Çarşamba

KENDİMİZE SORULAR SORMALIYIZ VE YÜZLEŞMELİYİZ http://www.realitehaber.com/2020/03/02/kendimize-sorular-sormaliyiz-ve-yuzlesmeliyiz/?fbclid=IwAR2FmqHtc-SNzRoWDWNwansm9GsotE9McMvNNxI96wLpLxh_joPtXCYncbU


Hüseyin Habip Taşkın

Savaş isteyenlerin çocukları savaşta niçin olmaz? Neden garibanların asker çocukları cepheye sürülür? Neden işgal edilen ülkenin halkları katledilir? Neden her asker cenazesinde cenazeyi kıldıran kişi ölen için cennete gitti der? Savaş isteyenlerin çocukları için neden cennet lafı edilmez?

Emperyalist savaşlara, işgallere karşı çıkmak insanlık onurudur. Tekrar tekrar yazıyorum. Halklar birbirinin düşmanı değildir. Asıl düşman olanlar saltanatlarını sürdürmeye çalışan bir avuç sermayenin kanlı diktasıdır.

Suriye topraklarında TC’nin ne işi var?

AKP iktidarı ve Erdoğan’ı “Şehitler tepesi boş kalmayacak” diyor. CHP, İyi Parti, Saadet Partisi AKP ve Erdoğan’ına, ülkeyi felakete sürüklüyor. FTÖ’nün başı Erdoğan’dır. BOB Eş Başkanı Erdoğan’dır. Daha birçok söylemi söylüyorlar, söylemeye devam ediyorlar.

Söylemlerin bir yerinde öyle bir noktaya geliniyor ki; Erdoğan’a en çok muhalefet yapan CHP gözükmektedir. Arkasından İYİ Parti, Saadet Partisi gelmektedir. AKP ve Erdoğan’ı zora her girdiğinde koltuk değneği oldular. Suriye’ye savaş için tezkereye evet dediler. Böylelikle rahat nefes almalarını sağladılar. Suriye bataklığına bile bile birlikte girdiler.

O kadar çok olumsuzluğu olan AKP iktidarının peşine neden takılırlar? Birçok lafı söyle ondan sonra AKP karşısında ağamsın paşamsın mantığıyla esas duruşa geç!

AKP TC sisteminde köklü değişikliklere gitti. Ekonomik olarak her yönüyle bir çıkmaza girdi. Suriye’ye bir açıdan da kalmaya çalışması, ülke genelinde savaş propagandasıyla yerini sağlamlaştırmaya çalışmasıdır. Bir anlamıyla emperyalizmin çizmiş olduğu oyun oynanıyor. Muhalefet partileri de sağ olsunlar destek için ellerinden geleni yapıyorlar.

O zaman emperyalizmin oyununda sizlerde varsınız. Seçmeninize karşı uyutma oyununu oynuyorsunuz.

Savaşa Hayır.  Birlikte yaşamaya evet.
02.03.2020


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Acılarımız Ortaktır

 Her halkın acıları birbirine benzer. İnsanca yaşamak her bireyin hakkıdır. İnsanca yaşıyabiliyor muyuz? Kendimizi birey olarak sorgulamamız...