6 Aralık 2018 Perşembe

VİCDANLARDA YARGI NE YANA DÜŞER? http://www.realitehaber.com/2018/12/06/vicdanlarda-yargi-ne-yana-duser/?fbclid=IwAR2GEsRUNxrjdwd_qJyt9yUFPEcb3hwemcjXhI7-xpe-NV_Mot0lDXLWdg8



Dünden bugüne Türkiye’de iktidarı ellerinde bulunduranlar, Askeri Darbeleri yapanlar sayısız politikacıyı yargılamış, cezaevine atmıştır. İdama gidenler olmuştur.

Demokrasi demokrasi deniliyor da, nasıl bir demokrasi? Her iktidara gelen nasıl bir şey istiyor? Daha çok sömürü mü? Diktatörlük mü? Ne de olsa devletin tüm organları ellerinde olduğu için vur patlasın, çal oynasın, ne güzel şenlik havasının sürmesini mi?

Erdoğan zamanın birinde:
“12 Aralık 1997 tarihinde Siirt'te düzenlenen bir mitingde yaptığı konuşma nedeniyle Diyarbakır DGM Savcılığı tarafından "halkı sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" gerekçesiyle cezaevine gönderiliyor.

Dört ay cezaevinde kalıyor. ‘Bir şiir okuduğum için’ diyen Erdoğan, o günlere veryansın ediyor.

İktidar koltuğuna oturmuş, dediğim dedik, çaldığım düdük dercesine kendisini her gün basında ön planda tutulmasını istiyor. ‘Benim yasalarım var. Başkalarınınkini takmam’ diyor.

Erdoğan’ın şimdilerde yaptığı nedir?

AHİM Selahattin Demirtaş için bir karar verdi. Serbest bırakılmasını istedi. Başta Erdoğan ve AKP karara karşı çıktı. ‘AHİM kararı bizi bağlamaz.’ Diye yanıtladı.

Dün kendisine haksızlık yapılıyor diyen Erdoğan bugün Selahattin Demirtaş hakkında AHİM’in vermiş olduğu karara uymayarak haksızlık yapmış olmuyor mu?

Savcılara, hâkimlere emirler yağdırmıyor mu? Bu zatların iplerini ellerine geçirmiş mi geçirmiş. Adaletin kendine göre var olan iç hukuku Erdoğan’ın ideolojisiyle yamalı bohçaya döndürülerek, işlevsiz hale getirildi.

AHİM kararı için “Erdoğan işi bitiririz” demişti. İş bitti mahkeme cezayı verdi.

İdris Baluken, Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder arka arkaya hızlanan mahkemeyle cezayı aldı. Her nedense HDP hedef tahtasındadır?

Yaşadığımız ülkeye ne zaman bağımsız yargı gelir bilemem? Bildiğim bir şey var! İnsan yığınları ne zaman isterlerse o zaman olur. Sahi ne zaman?

Hüseyin Habip Taşkın

02.12.2018

http://www.realitehaber.com/2018/12/06/vicdanlarda-yargi-ne-yana-duser/?fbclid=IwAR2GEsRUNxrjdwd_qJyt9yUFPEcb3hwemcjXhI7-xpe-NV_Mot0lDXLWdg8

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Acılarımız Ortaktır

 Her halkın acıları birbirine benzer. İnsanca yaşamak her bireyin hakkıdır. İnsanca yaşıyabiliyor muyuz? Kendimizi birey olarak sorgulamamız...