10 Aralık 2018 Pazartesi

Sadaka Değil İnsanca Yaşamak ‘Üç Bin TL’ http://www.realitehaber.com/2018/12/10/sadaka-degil-insanca-yasamak-uc-bin-tl/?fbclid=IwAR0SJjh6_GHScwBBLtQcsu1jXHNUvfJKPcWf1LJoyC1qE0mq_8Y7Gm7KW-k


Her yıl toplanıp maaşlara ne kadar zam yapacağınızı konuşursunuz.  Kendi maaşlarınıza bonkörce artış yaparsınız. Kıyak emeklilik, her türlü olanaklardan faydalanma hep size oluyor? Üst tabakada olmanın avantajlarını çok iyi değerlendiriyorsunuz.

Yine geldi çattı; emekliye, çalışana asgari ücretten ağzına bal çalmaya, İktidar ve kumrucuklar yine bir arada, verilecek artış bellidir ama adet olsun hesabıyla kalpler ve birazcık heyecan ortalıkta olsun amaçlı olup, sonunda yüz kayme, biraz üstü yeter olacaktır.  

Açıklamasıyla bütçeden girecekler, kendi bilinen havalarından birkaç söz ile alın size maaş artışı diyeceklerdir.

Zırt pırt yamalı dondan çıkar gibi zamlar giyeceklere, içeceklere, yiyeceklere, benzine, tüpe müpe derken elinize geçen ufacık artış, bir bakmışsınız ki, uçmuş. Şoklama moduna gireceksiniz. Kimseler duymadan söveceksiniz. Lanetler yağdıracaksınız. İsyan edeceksiniz.

Sizi hiç kimse duymayacaktır.

Neden mi? Bireysel olduğunuzdan, banane dediğinizden, korktuğunuzdan.
Yeter artık! Çocuklarınızın ve çocuklarımızın geleceği için susmayın.
Asgari ücret üç bin TL olmalıdır deyin. Bu bir haktır. Demokratik bir haktır.
Ev kiraları uçtu. Daha ne uçtu? Aklınıza gelen her şeye zam zam zam…

İktidara gelenler, askeri darbeciler, koalisyon hükümetleri dünden bu güne halktan, yoksullardan fedakârlık istedi. “Kemer sıkın” diyende oldu. A’dan, Z’ye kadar her şeyi zamlandırdılar.

Tekelci sermaye korundu. Devleti yönetenler ve onun biraz alt katmanları korundu.

Şimdi korunma zamanı bizdedir efendiler. Birilerine kıyak, diğerlerine ver gitsin ile bu işler olmuyor. İnsanca ve eşit koşullarda ücret artışı insani bir haktır.

Hüseyin Habip Taşkın

09.12.2018



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Acılarımız Ortaktır

 Her halkın acıları birbirine benzer. İnsanca yaşamak her bireyin hakkıdır. İnsanca yaşıyabiliyor muyuz? Kendimizi birey olarak sorgulamamız...