30 Aralık 2018 Pazar

YENİ YILDA YAŞAMIMIZDA NE DEĞİŞECEKTİR? ://www.realitehaber.com/2018/12/30/yeni-yilda-yasamimizda-ne-degisecektir/?fbclid=IwAR19o3fXGX5MO_q7KJhyn_X_h9kEswFa32DHLUao7taWY3dXB-K5AdXytOI


Her yılda baskı ve zulüm, işgaller, açlık, yoksulluk, bombalar, kurşunlar, yargısız infazlar birbirini kovaladı. Bizleri ilgilendiren her şeyi kovaladı. 2019 yılına gireceğiz. Değişen ne olacaktır? Nasıl bir mücadele önümüze koyacağız ki, emperyalizm denilen, halkları birbirine kırdıran, doğanın dengesini bozan aşağılık sömürücülerden kurtulacağız? Ne zaman?

Geri kalmış, sömürge, yeni sömürge, feodal, yarı feodal ülkelerde yöneticileri emperyalizm belirler. Hani oy kullanıyorum diyenler var ya! Kendilerini bir sorgulasalar, altından ne dolapların döndüğünü göreceklerdir. Düzen partileri derdik bir zamanlar. Emperyalizme selam duran parti liderleri dünden bugüne var oldular. Muhalefet ile iktidar özünde aynı yere hizmet etmektedir.

Kan ve gözyaşı hiç eksik olmadı. Ülke toprakları emperyalistlerin işgaline uğradı. İstediklerini getirdiler, işe yaramayınca tepetaklak aşağıya indirdiler. “Bizim tekelci sermayeden alacaksınız mallarınızı” dediler. “Silahlarınızı bizden alacaksınız.” Dediler. “Tarımınızın anasını belleyin” dediler? Ne oldu? Her şeyciklerimizi iyi bellediler. Fabrikalar ha bire özelleşiyor, yandaşlara. Kalkınıyoruz hani… Nasıl bir kalkınmaysa?

Garibanın çocuğu neden öldüğünü bilmeden başka topraklarda, şehitliğe ulaşıyor ve cennete gidiyor. Garibanın dışında cennetin kapısını nedense aralayan yoktur?

Emperyalizm dinlere de hükmediyor. İstediği gibi paravan tarikatlar yaratıyor. Ölümler ölümler kol geziyor dünya denilen hapishanede.

Suyumuza, derelerimize, yiyeceğimize, yaşantımıza karışıyor. Acaba neden? Nükleer çöplüğe döndürdüler. Acaba nereleri?

Dilleri, kültürleri, ten renklerini birbirine düşman ettiler. “Benim ırkım iyidir” havası estirmeye devam ediyorlar.

Kendi sömürülerini rahat yapabilmek için Önümüzden gülerek arkamızdan tekme vurarak her oyunu bizlere oynatıyorlar.  Bunun adına “demokrasi” diyorlar.

Barışın ve birlikte yaşamanın yolu sosyalizmden geçer.

Hüseyin Habip Taşkın

30.12.2818

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Acılarımız Ortaktır

 Her halkın acıları birbirine benzer. İnsanca yaşamak her bireyin hakkıdır. İnsanca yaşıyabiliyor muyuz? Kendimizi birey olarak sorgulamamız...