13 Aralık 2019 Cuma

YAŞADIĞIMIZ DÜNYA BİZİMDİR http://www.realitehaber.com/2019/11/28/yasadigimiz-dunya-bizimdir/?fbclid=IwAR0bHRbolNnpebDRwSffOMWAL_mv_nXNp94I1JGTX3b8VP2O17jGXPkwbHc


Diyanet verdiği fetvalar ile içmeden kafayı bulduruyor. Arada bir görünür olmak istiyor. Haksızda değil hani diyanetin başındaki. “Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’e Diyanet Vakfı’nın bütçesinden 1 milyon TL’ye Mercedes S500 model makam aracı alındı.” Kıyak biz emeklilere, asgari ücretlilere, halka, halklara olur mu hiç! Olmaz bizler kimiz ki? Sıradan birer vatandaşız.

Diyanete makam aracı kıyak geçilmiş, kim geçmiş tek adam yaman adam bu işi becermiş. Kıyak geçme vatandaşa olmadığına göre nasıl bir etkiyle geri dönmüştür. Zamlı, tuzlu, acılı olarak geri dönmüştür.

Vatandaş inim inim inlerken, sakıncalı durum yaratılmasın, vatandaşın gözü açılmasın diye diyanet en son vermiş olduğu fetvası korku filmlerini aratmayacak şekilde bizlere basından iletilmiştir.

Bizlere “şükür etmemizi” istiyor. Neden istiyor? Pahalılığa, yolsuzluğa, işkenceye, kadın katliamına, cinsel tacize uğrayanlara, işten atılmalara, diplomalı, diplomasız işsizlere ve diğer olumsuzluklara susun diğer tarafta mükâfatlandırılacağımızı söylerken, gözlerinizi, kulaklarınızı kapatın diyor.

Kendimize birçok soru sorabiliriz. Bizi sömürenler, aç bırakanlar, yoksullaştıranlar, hakkımızı yiyenler, eziyet edenler, her türlü iğrençliği yapanlar, doğayı talan edenler… Gibi uzatılabilir. Birde savaşlara onay verildiğine göre…

Şimdi bu iğrenç kişiler günahlarını çekip birlikte bir arada nasıl yaşayacağız? Neyse bu işler derin işler, biraz olsun kafalarda paslı düşünceleri olanları açmak istedim.

Ne yapacağız? Bu dünyayı güzelleştireceğiz. İlk önce bilinçlenmek için okuyacağız. Araştıracağız. Geleceğimizi bizler şekillendireceğiz. Korkmadan insani ilişkileri geliştireceğiz. Tüm halklarla birlikte yaşamasını, paylaşmasını bileceğiz.

Kendimizi karanlığa gömmeyelim. Ey halk! Halklar içindeki o aydınlığa açılan ışığı gün yüzüne çıkar artık

HÜSEYİN HABİP TAŞKIN 
28.11.2019




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Acılarımız Ortaktır

 Her halkın acıları birbirine benzer. İnsanca yaşamak her bireyin hakkıdır. İnsanca yaşıyabiliyor muyuz? Kendimizi birey olarak sorgulamamız...