9 Aralık 2022 Cuma

KADINLARIN DEĞERİ


                                                            Tarikat Yurtlarında ya da tarikatlarda tecavüz olayları ülke gündemine zaman zaman gelmektedir. Konu kadın olunca ikinci sınıf vatandaş olmaktadır. Cinsel açıdan, doğurganlığından, evde bir hizmetçi gibi erkeğine hizmet etmesi beklenir. Tek başına sokağa çıkamaz. Kadının her yeri kapanır. Erkek erkektir anlayışı günümüzde de vardır.

TBMM açılışı dualarla olmuştur. Türk İslam ve Sünnicilik benimsenmiştir. Türkiye politikasında dünü ile bugünü arasında tarikatları oy deposu olarak gören düzen partileri bu gibi yapıların önünü açmıştır.

Günümüzde daha aktif olarak devletten destek alarak kendi anlayışlarını yaymaya devam ediyorlar.  Ticari alanda bile söz sahibi oldular. Konserlerin yasaklanmasını çok rahat yapabiliyorlar.

Tarikatlar kollanırken Alevilere, Devrimcilere ve ülkemizde var olan halklara karşı sözlü ya da linç girişimleri yapılmıştır. Yakın tarihimizde bile izleri vardır. Maraş, Çorum, Malatya, Sivas Madımak katliamı ve diğerlerini sayabiliriz.

Tarikatlar gündemimizden düşmüyor altı yaşında bir kız çocuğunun evlendirilmesi gündeme geldi. Rezillik diz boyu gidiyor. Bizler muhalefet cephesini oluşturamadık. Oluşturamadığımız sürece daha kötü günler bizi bekliyor.

Hüseyin Habip Taşkın

            09.12.2022  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Acılarımız Ortaktır

 Her halkın acıları birbirine benzer. İnsanca yaşamak her bireyin hakkıdır. İnsanca yaşıyabiliyor muyuz? Kendimizi birey olarak sorgulamamız...