10 Ekim 2019 Perşembe

SAVAŞIN DİLİNİ DEĞİL BARIŞIN VE KARDEŞLİĞİN DİLİNİ KONUŞALIM http://www.realitehaber.com/2019/10/08/savasin-dilini-degil-barisin-ve-kardesligin-dilini-konusalim/?fbclid=IwAR2foU1OJebMrejBAmHX8sGHbuTWycbnRKl-GD1iPerve_ePttcdZMlmgqw


Nereye böyle? Babanızın çiftliğine mi gidiyorsunuz? Ne hakla? Savaş tamtamları çalıyorlar. Sanki savaşa çocukları gidecekmişçesine eller havaya kalkıyor.
Sahi ya! Kendi çocuklarınızı en ön saflara koyun. Bakın din adamları cennet ve huriden söz ediyor. Bence bu kampanyayı kaçırmayın. Yoksul aile çocukları bu kampanyadan faydalanmasınlar.   
Savaş insanlık suçudur. Savaşa evet diyenler tarih önünde de suçludur. Ondan sonra Suriyelileri ülkemizde istemiyoruz diyeceksiniz? Çok pisler diyeceksiniz.
Türkiye Ortadoğu bataklığına bilinçlice çekiliyor. Bunun adı bir oyun plan ve proje dâhilinde işler ilerliyor. Türkiye bu bataklık içinde çok ağır bir bedelle karşı karşıya kalacaktır. Savaşın şakaya gelir yanı yoktur.
CHP Genel Başkanı savaş için inciler dizmiş:
"Tezkere bugün görüşülecek. Oradaki askerlerin burnunun kanamaması için içimiz yana yana 'Evet' diyeceğiz" diye konuştu.
Sizler bu açıklamadan ne anladınız? Akıl var akıl. Birazda mantık ile ne demek istediğini anlarsınız.  ‘Oradaki askerlerin burnunun kanamaması için…’ CHP olarak tezkereyi desteklemekle savaşa onay veriyorsunuz. AKP’nin canına can katıyorsunuz. Askerin burnunun kanamamasına nasıl garanti veriyorsunuz? Suriye buna sesiz kalır mı? Kürtlerde hedefte olduğuna göre?
Erdoğan, ABD’nin ve Rusya’nın onayını aldı. Ama Trump sınırlarını ortaya koyarak, gösterdiğim alan dışına çıkma diyor. Patron benim diyor.
Ortadoğu bataklığına girdik. Trump her ne kadar bağırsa da Erdoğan’a taze kan pompalıyor.
Erdoğan ne zaman zora girse oyun içinde oyun var. Erdoğan’a destek sunuluyor. MHP, CHP, İyi Parti.
Hiçbir halk bizlerin düşmanı değildir.  Savaşa Hayır. Sosyalizme evet.
Hüseyin Habip Taşkın
08.10.2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Acılarımız Ortaktır

 Her halkın acıları birbirine benzer. İnsanca yaşamak her bireyin hakkıdır. İnsanca yaşıyabiliyor muyuz? Kendimizi birey olarak sorgulamamız...