21 Temmuz 2019 Pazar

BU GİDİŞLE DAHA ÇOK SURUÇ’LAR YAŞANIR http://www.realitehaber.com/2019/07/20/bu-gidisle-daha-cok-suruclar-yasanir/?fbclid=IwAR3YDq3iYpzYkJFuHkrI__reuow0FE2A--O97LmjNvB6Fk8N8khi3sDrZTI


Acılar bu ülkenin kaderi olamaz ama acılara yelken açtıran egemen güçler vardır. Oyununu oynatır ve sömürü çarkının devamını sağlar.

Ne çok söylemişimdir. Yazmışımdır. Yüzleşmeliyiz diye. Yüzleşemezsek yeryüzü kanla yıkanmaya devam edecektir.

TC tarihinde unutulmayan katliamlar yılına ve sırasına göre dizilmişlerdir. Gerçekleri o günün iktidarı, koalisyon hükümetleri ve askeri darbeleri üzerinden kapatılmaya çalıştılar. Bahaneler ürettiler.

Boyun eğmeyenlere mesaj dolaylı yoldan iletildi:
“Bizi dinlemezseniz sonunuz böyle olur.” Demeye getirdiler. Yüce Devletin başı, başın yardımcıları…

Suruç katliamı son katliam değildi. 20 Temmuz 2015 Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bombalı intihar saldırısı sonuncunda otuz dört genç insan yaşamını yitirdi. Yüz dört kişi yaralandı.

Suriye, emperyalizmin kuşatma manevraları altında her yanı yangın yerine dönmüştür.

Suriyeli çocuklara topladıkları oyuncakları vermek için ölümün adresindeydiler. Bombayı patlatan oyunun aktörüdür. Ya oyunun dışında kalanlar, gizlenenlere ne demeli?

Suruç’un asıl katilleri ortaya çıkartılmadı. Tıpkı Maraş, Çorum, Malatya, Roboski, Sivas Madımak Oteli katliamı,  Ankara garı önündeki katliam ve diğerleri…

Güçlü Devlet söylemlerini çokça duyduk. Bu Güçlü Devlet öldürülen yazarların, gazetecilerin, katliamların üzerini dolaylı yoldan örterek koruyuculuğunu yapmıştır. Yapmasaydı karanlıkta kalan hiçbir olay olmazdı.

AKP kendi Güçlü Devlet anlayışıyla yoluna devam ediyor. TC devletinde bedel ödetiyorlar. Çok ağır bedeller AKP ile yoluna devam ediyor.

Karanlıkların aydınlığa çıkması için daha çok insana ulaşmamız gerekiyor.

Uygar, çağdaş değiliz. O zaman ne yapmalıyız?

Hüseyin Habip Taşkın

21.07.2019






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Acılarımız Ortaktır

 Her halkın acıları birbirine benzer. İnsanca yaşamak her bireyin hakkıdır. İnsanca yaşıyabiliyor muyuz? Kendimizi birey olarak sorgulamamız...